Danmarks prins Joachim flytter til USA

Prins Joachim av Danmark flytter til USA og skal jobbe som forsvarsindustriattaché ved ambassaden i Washington, opplyser Danmarks forsvarsdepartement.

Prins Joachim av Danmark (i midten) har fått en ny jobb med den danske ambassaden i Washington. Her sammen med sin familie i september 2022. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix / NTB
Prins Joachim av Danmark (i midten) har fått en ny jobb med den danske ambassaden i Washington. Her sammen med sin familie i september 2022. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Prinsen skal tiltre i den nye stillingen i Washington i september, heter det i en pressemelding.

– Jeg er stolt over at jeg fortsatt får muligheten til å representere Danmark internasjonalt på sikkerhets- og forsvarsområdet. Det transatlantiske samarbeidet er et høyt prioritert område, og jeg er beæret over at jeg blir ansett som kvalifisert til oppgaven, sier prins Joachim.

Stillingen er over tre år med mulighet for forlengelse.

Han har siden 2020 hatt en tilsvarende stilling ved den danske ambassaden i Paris, men meldte i november at han skulle slutte i stillingen til sommeren.

I fjor oppsto det en splittelse mellom prins Joachim og det danske kongehuset da dronning Margrethe besluttet at prinsens fire barn skulle miste sine titler som prins og prinsesse. Dronningen tok opp konflikten under sin nyttårstale, men la til at de har snakket sammen og gikk inn i det nye året «med nytt mot».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer