Danmarks forsvarsminister: Det er ikke lenger trygt å fly til og fra Kabul

Saken oppdateres.

Publisert
Sist oppdatert

Danske myndigheter har vurdert situasjonen ved flyplassen i Kabul slik at de ikke lenger anser det som trygt å fly til og fra byen.

Det opplyser Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen onsdag morgen.

Flere land advarer sine borgere

Sent onsdag ble det kjent at britiske, amerikanske og australske myndigheter ber sine borgere om å ikke dra til flyplassen i Kabul på grunn av risiko for terrorangrep.

– Det er vedvarende og høy fare for terrorangrep. Ikke reis til Hamid Karzai internasjonale lufthavn. Dersom du er i nærheten av flyplassen, trekk deg unna til et trygt sted og vent på råd, heter det i et oppdatert reiseråd fra det britiske utenriksdepartementet, skriver NTB.

Søreide opplyser til TV 2 at UD er kjent med trusselen.

– Norge har til nå ikke gått ut med en generell oppfordring, men vi er kjent med trusselen og gjør løpende vurdering av situasjonen. Vi har kommunisert direkte med alle de vi har kontakt med, norske borgere og andre som ønsker bistand til utreise. Situasjonen rundt flyplassen er tidvis farlig og det er opp til den enkelte å vurdere sin egen sikkerhetssituasjon.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer