Danmark vurderer å grave avlivede minker opp igjen

Over 15 millioner mink, som nylig ble avlivet og gravd ned etter funn av koronavirus i Danmark, må kanskje graves opp igjen.

Millioner av avlivede minker fortsetter å hjemsøke danskene, denne gangen i form av gass fra massegravene de er lagt i. Foto: Ritzau / AP / NTB
Millioner av avlivede minker fortsetter å hjemsøke danskene, denne gangen i form av gass fra massegravene de er lagt i. Foto: Ritzau / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den danske regjeringen har de siste ukene vært utsatt for massiv kritikk etter at det ble klart at det manglet lovhjemmel da de beordret masseavliving av mink.

Statsminister Mette Frederiksen har gråtende beklaget og matvareminister Mogens Jensen har gått av, men de døde minkene fortsetter å hjemsøke danskene.

Frykt for at det skal lekke store mengder fosfor og nitrogen ut i grunnen fra massegravene der dyrene ligger, gjør at Jensens etterfølger Rasmus Prehn nå vurderer å grave dem opp igjen.

I Holstebro førte slik gass denne uka til at de gravlagte dyrene ble presset opp til overflaten, fordi det ikke var gravd dypt nok.

– Helt fra første gang jeg hørte om dette, har jeg hatt et ønske om å grave dem opp igjen og brenne dem, sier Prehn til dansk TV 2.

Et flertall i det danske Folketinget, der saken alt er diskutert, støtter ideen, men planen må godkjennes av miljømyndighetene før den kan gjennomføres.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer