Danmark vil forby koranbrenning

Danmarks regjering vil forby brenning av religiøse skrifter på offentlig sted. Tiltaket kommer etter flere koranbrenninger.

Publisert
Sist oppdatert

– Regjeringen har ønsket en avgrenset og presis lov, sier justisminister Peter Hummelgaard. Han omtaler det som en «grunnleggende hånlig og usympatisk handling» å brenne en koran.

– Det skader Danmark og danske interesser, og kan også gå ut over sikkerheten for dansker ute i verden og her hjemme, sier Hummelgaard videre.

Regjeringen ønsker å utvide en eksisterende paragraf som blant annet forbyr brenning av andre lands flagg, og lovforslaget vil også gjelde brenning av bibelen og toraen.

Koranbrenningene i Danmark og Sverige de siste månedene har ført til stor misnøye i mange muslimske land. Tidligere i august oppfordret al-Qaida til angrep mot landene.

På en fersk måling sa 32,6 prosent av de 1042 spurte danskene at de er tilhengere av et forbud mot koranbrenninger. Samtidig sa 65 prosent at de mener at koranbrenningene har økt risikoen for islamistiske angrep i Danmark.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer