Danmark slår gassalarm: - Alvorlig

Danmarks energidirektorat slår alarm om forsyningskrise etter at Russland har redusert gassleveransene.

Det statlige russiske Gazprom-konsernet har kuttet leveransene til Tyskland med 60 prosent. Nå øker Danmark beredskapsnivået. Foto: Michael Sohn / AP / NTB
Det statlige russiske Gazprom-konsernet har kuttet leveransene til Tyskland med 60 prosent. Nå øker Danmark beredskapsnivået. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Vis mer
Publisert

Aktørene på det danske gassmarkedet må forberede seg på at det kan komme en reell forsyningskrise, uttaler Energistyrelsen.

Direktoratet har derfor valgt å skjerpe gassberedskapen. Bakgrunnen er den økende usikkerheten som har oppstått den siste tiden, knyttet til gassleveranser fra Russland. Russland har redusert leveransene til Tyskland med 60 prosent.

– Det er en alvorlig situasjon vi står i, og den er blitt forverret med de reduserte leveransene fra Russland til det europeiske gassmarkedet, sier visedirektør Martin Hansen i Energistyrelsen.

– Vi følger utviklingen på gassmarkedene nøye. Vi får fortsatt gass i Danmark, og vi har planer klar for å sikre forbrukerne. Vi er heldigvis godt rustet i Danmark fordi vi har mye grønn energi, uttaler han.

Gasslagrene i Danmark har for tiden en fyllingsgrad på 75 prosent. Fra november bør de være på 80 prosent for å kunne oppfylle EUs målsetting.

(NTB)

SLAPPER AV: Hvalrossen Freya har tatt seg til rette ombord i en ny båt i skjærgården i Kragerø. Video: Svein Agnar Larsen/Barbro Malmgren Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer