Danmark slår gassalarm: - Alvorlig

Danmarks energidirektorat slår alarm om forsyningskrise etter at Russland har redusert gassleveransene.

Det statlige russiske Gazprom-konsernet har kuttet leveransene til Tyskland med 60 prosent. Nå øker Danmark beredskapsnivået. Foto: Michael Sohn / AP / NTB
Det statlige russiske Gazprom-konsernet har kuttet leveransene til Tyskland med 60 prosent. Nå øker Danmark beredskapsnivået. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Vis mer
Publisert

Aktørene på det danske gassmarkedet må forberede seg på at det kan komme en reell forsyningskrise, uttaler Energistyrelsen.

Direktoratet har derfor valgt å skjerpe gassberedskapen. Bakgrunnen er den økende usikkerheten som har oppstått den siste tiden, knyttet til gassleveranser fra Russland. Russland har redusert leveransene til Tyskland med 60 prosent.

– Det er en alvorlig situasjon vi står i, og den er blitt forverret med de reduserte leveransene fra Russland til det europeiske gassmarkedet, sier visedirektør Martin Hansen i Energistyrelsen.

– Vi følger utviklingen på gassmarkedene nøye. Vi får fortsatt gass i Danmark, og vi har planer klar for å sikre forbrukerne. Vi er heldigvis godt rustet i Danmark fordi vi har mye grønn energi, uttaler han.

Gasslagrene i Danmark har for tiden en fyllingsgrad på 75 prosent. Fra november bør de være på 80 prosent for å kunne oppfylle EUs målsetting.

(NTB)

SLAPPER AV: Hvalrossen Freya har tatt seg til rette ombord i en ny båt i skjærgården i Kragerø. Video: Svein Agnar Larsen/Barbro Malmgren Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer