Danmark sender 140 bistandsmillioner til tørkerammede Øst-Afrika

Afrikas Horn er rammet av den verste tørken på 40 år, ifølge FN. Danmark øker derfor bistanden til regionen med 140 millioner danske kroner.

En ansatt i et naturreservat i Kenya ved en sjiraff som døde av sult i et tørkerammet område i fylket Wajir i fjor øst. Foto: Brian Inganga / AP / NTB
En ansatt i et naturreservat i Kenya ved en sjiraff som døde av sult i et tørkerammet område i fylket Wajir i fjor øst. Foto: Brian Inganga / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bidraget skal gå til arbeidet som FNs nødhjelpsorganisasjoner, Røde Kors og Redd Barna gjør i Kenya, Somalia og Etiopia.

– De tre siste regntidene har vært mislykkede. Nå ser det ut til at den fjerde også gir veldig, veldig lite vann, sier Danmarks utenriksminister Flemming Møller Mortensen.

Pengene skal sikre ernæring og rent vann i området, opplyser han.

I flere av de tørkerammede områdene i Øst-Afrika er situasjonen blitt forverret av krigen i Ukraina, som har ført til økte matpriser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer