Danmark forlenger AstraZeneca-stansen

Danske helsemyndigheter forlenger stansen i bruk av AstraZeneca-vaksinen til 18. april.

Et glass med AstraZenecas koronavaksine. Illustrasjonsfoto: Admir Buljubasic / AP / NTB
Et glass med AstraZenecas koronavaksine. Illustrasjonsfoto: Admir Buljubasic / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har i dag besluttet å forlenge vår pause i tre uker til og med uke 15, sier Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Vaksinen fra det svensk-britiske legemiddelselskapet ble satt på vent for to uker siden i Danmark, og like etter fulgte Norge og flere andre land etter.

Årsaken er frykt for at denne koronavaksinen i sjeldne tilfeller kan føre til blodpropp. En slik sammenheng er ikke bekreftet, men det er meldt om flere tilfeller der personer som er blitt vaksinert med AstraZenecas koronavaksine, etterpå har fått blodpropp, lave blodplatenivåer eller hjerneblødning.

Trenger mer tid

Helsemyndighetene i Danmark skal vurdere saken på nytt i uke 15. Tiden fram til da trengs til å granske eventuelle sammenhenger mellom vaksinen og bivirkninger ytterligere, forklarer Brostrøm.

– På nåværende tidspunkt mener vi at vårt grunnlag for å treffe en endelig beslutning om den videre bruk av koronavaksinen fra AstraZeneca er for usikkert. Det er satt i gang mange undersøkelser, men vi har ennå ingen konklusjoner. Derfor har vi besluttet å forlenge pausen, sier Brostrøm i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer