Danmark avfeier russisk Bornholm-advarsel

Russland skal ikke blande seg inn i dansk forsvarspolitikk, sier statsminister Mette Frederiksen, som vurderer om USA skal kunne sende soldater til Bornholm.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen, her på besøk i Litauen 31. mars. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB
Danmarks statsminister Mette Frederiksen, her på besøk i Litauen 31. mars. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Russland har advart Danmark mot å inngå en avtale med USA som kan innebære at amerikanske soldater utstasjoneres på den danske øya.

Det blir ikke tatt godt imot av den danske statsministeren.

– Det kan jeg svare meget kort på. Den russiske ambassadøren skal ikke blande seg inn i det som skjer på Bornholm, sa Frederiksen under et besøk på Bornholm torsdag.

Hun understreker at Danmark er et suverent land.

Tidligere i år meldte den danske regjeringen at den vil forhandle om en sikkerhetspolitisk avtale med USA, som blant annet kan bety at det kommer amerikanske soldater til Danmark.

I februar sa den russiske ambassadøren at Russland og Danmark har en klar avtale om at det ikke skal utplasseres amerikanske soldater på øya. Han viste til en avtale som ble inngått etter annen verdenskrig.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer