Vis mer

Damene strømmer til Jonas og AP

Mens høyre går tilbake.

(upublisert) Opprettet


Arbeiderpartiet går fram 3,1 prosentpoeng til 36,3 prosent på en partimåling som InFact har utført for VG. Høyre og Miljøpartiet De Grønne går mest tilbake.

Høyres tilbakegang er på 1,7 prosentpoeng til 22,2 prosent. Fremskrittspartiet får 12,5 prosent på målingen , ned 0,2 prosentpoeng fra mai.


Kristelig Folkeparti får støtte fra 5,4 prosent av de spurte (-0,3), Venstre får 5,2 prosent (-0,5), og Miljøpartiet De Grønne faller 1,2 prosentpoeng til 3,8 prosent.


Foruten Ap er det kun Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet som går fram på målingen. SV er opp 0,2 prosentpoeng til 4,3 prosent og Sps oppslutning øker med 0,8 prosentpoeng til 6,8 prosent. Rødt står på stedet hvil med støtte fra 1,7 prosent av de spurte.


Feilmarginen på målingen er inntil 2 prosentpoeng.


Aps økende oppslutning på målingen kan knyttes til at stadig flere kvinner sier de vil stemme på Støres parti. Støre trekker nå 40 prosent flere kvinnelige velger enn mannlige, noe som blant annet kan skyldes at kvinner i større grad omfavner Støres standpunkt i spørsmålet om Syria-flyktninger, opplyser fagleder Knut Weberg i InFact.


Blant mannlige velgere er det Frps partileder Siv Jensen som er trekkplasteret. Statsbudsjett er en viktig sak for menn, påpeker Weberg. Jensen har omtrent dobbelt så mange mannlige velgere som kvinner. Høyre-leder og statsminister Erna Solberg har nesten 29 prosent flere menn enn kvinner blant sine velgere. (©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.