Dagligvarebransjen er forberedt på at kunder kan komme til å hamstre varer i forbindelse med utbredelse av koronaviruset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Dagligvarebransjen er forberedt på at kunder kan komme til å hamstre varer i forbindelse med utbredelse av koronaviruset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

coronavirus

Dagligvarekjedene forbereder seg på mulig hamstring

Dagligvarekjedene har beredskapsplaner på plass for å håndtere konsekvenser av korona-smitte.

Publisert

Norgesgruppen har innført tiltak både for å hindre smitte og for å møte økt etterspørsel i butikkene, skriver Dagens Næringsliv.

– Slik situasjonen er nå, finnes det ingen grunn til å frykte hamstring. Hvis ting endrer seg og det blir en aktuell problemstilling, vil vi kunne håndtere det også, sier Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i konsernet.

Coop og Rema har også jobbet med beredskapen.

– Vi vet ikke hvordan folk reagerer, men vi håper folk ikke hamstrer, sier Coops informasjonsdirektør Bjørn Takle Friis.

De to kjedene skjerper hygieneregler i butikkene, på kontor og lagre. De venter spesielt økt etterspørsel etter hygieneprodukter og jobber med å møte kundenes behov.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.