Hyller med hermetikk i en butikk på Kjelsås i Oslo torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Hyller med hermetikk i en butikk på Kjelsås i Oslo torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Coronaviruset og hamstring

Dagligvarebransjen: – Hamstring er unødvendig

Dagligvarebransjen sier folk ikke trenger bekymre seg for mangel på varer i butikkene. Det skal være nok til alle.

Publisert

Det fremgår i en felles pressemelding fra Coop, Norgesgruppen, REMA 1000, Virke dagligvare og NHO service og handel torsdag formiddag.

– I andre land ser vi eksempler på at forbrukerne har økt sitt innkjøp av enkelte basisvarer markant. De samme utfordringene har vi ikke i Norge. Nordmenn har den siste tiden kjøpt noe mer av enkelte basisvarer enn vanlig, men vi er ikke bekymret for varemangel, skriver bransjen.

Butikkene skal ha nok varer både i butikk og på lager, og de har fortsatt god tilgang på varer fra leverandører, understrekes det.

– Det er ikke noe som tilsier varemangel i Norge. I tillegg har vi stort fokus på å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig, skriver bransjen.

De er også i tett dialog med myndighetene og følger fakta og råd fra Folkehelseinstituttet.

– Hamstring er unødvendig, og kan skape utfordringer. Om alle handler som normalt, er det nok varer til alle, slår dagligvareaktørene fast.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.