Mobiltelefon med overgrepsbilder:

Da mannen hentet mobiltelefonen etter reparasjon, ble han pågrepet. Nå er han dømt

En mann i slutten av 60-årene er i Bergen tingrett dømt til fire måneders fengsel etter at han leverte inn en mobiltelefon med overgrepsbilder til en butikk.

Illustrasjonsbilde. Mannen ble pågrepet da han skulle hente mobiltelefonen sin. Foto: NTB scanpix / Shutterstock
Illustrasjonsbilde. Mannen ble pågrepet da han skulle hente mobiltelefonen sin. Foto: NTB scanpix / Shutterstock Vis mer
Publisert

Ifølge Bergensavisen startet saken i oktober 2018 da mannen trodde han hadde fått virus på telefonen sin. Han tok den derfor med seg til en butikk for at de skulle se på den. Da han senere samme dag skulle hente telefonen sin, ble han pågrepet.

Ved gjennomgang av mannens to mobiltelefoner ble det funnet rundt 500 bilder som skildret overgrep mot barn.

– «Bildematerialet viser alt fra barn som poserer og nakne spedbarn, til grove overgrep», står det i dommen. På mobiltelefonen er det også besøkt nyhetssaker som omhandler barn som er blitt voldtatt og/eller drept.

Mannen erkjente ikke straffskyld da han møtte i Bergen tingrett i begynnelsen av desember og hevdet han hadde fått et virus på mobilen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer