Curling-VM satt på vent etter positive coronatester

Det er uvisst når curling-VM i Canada kommer igang igjen. Mesterskapet er midlertidig satt på vent på grunn av flere positive covid-19-tester.

Canadas skip Brendan Bottcher maktet ikke å ta sitt lag til semifinalen på egen hjemmeis i Calgary. Foto: Jeff McIntosh / AP / NTB.
Canadas skip Brendan Bottcher maktet ikke å ta sitt lag til semifinalen på egen hjemmeis i Calgary. Foto: Jeff McIntosh / AP / NTB. Vis mer
Publisert

De siste gruppespillskampene ble spilt natt til lørdag norsk tid. Deretter skulle det avgjøres hvilke to lag i tillegg til Sverige og RCF (Russland) som skulle til semifinalen. Kampen mellom nummer 4 og 5, Canada og Skottland, endte 3-5, og Skottland var i semifinalen.

Deretter skulle USA og Sveits ha gjort om seg i mellom om hvem som fikk den siste semifinaleplassen, men den kampen måtte utsettes.

- Vi har identifisert positive covid-19-tester, og kampen mellom USA og Sveits kan ikke spilles. Alle spillerne i lagene som er i omspillet må testes på nytt lørdag, og inntil resultatet er klart vil det ikke bli spilt flere kamper, heter det på Calgary-arrangørens hjemmeside.

De smittede er isolerte, og smittesmoring er igangsatt.

Norge endte som nummer åtte i mesterskapet og er dermed utslått. Dermed gikk de også glipp av en OL-plass i denne omgangen.

Hjemmenasjonen Canada er ikke i semifinalen, og det er førsate gang siden 1976 at det er skjedd i VM-sammenheng.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer