Cuba

Cubanere tar hesten i arbeid igjen

Mangel på drivstoff som følge av USAs sanksjoner tvinger flere cubanere til å ta i bruk hester og okser for gårdsarbeid og transport på øya.

Mangel på drivstoff fører til at cubanere i større grad enn tidligere må ta i bruk dyr for transport på øya. Foto: AFP / NTB scanpix
Mangel på drivstoff fører til at cubanere i større grad enn tidligere må ta i bruk dyr for transport på øya. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

USAs sanksjoner mot Cuba og dens viktigste oljekilde, allierte Venezuela, tvang øynasjonen til å operere med bare 30 prosent av drivstoffbehovet i september.

Oktober var bedre, men fortsatt var bare 60 prosent av drivstoffet de trengte, tilgjengelig.

Som følge av drivstoffmangelen har flere cubanere sett seg nødt til å bruke dyr for å blant annet kunne komme seg rundt på øya.

– Under normale forhold har vi alltid brukt dyr, men som følge av landets drivstoffrestriksjoner har vi vært nødt til å øke denne aktiviteten, sier direktør Alfredo Reynoso i det statlige selskapet Cubaquivir, som leverer tjenester til landbruket i byen Los Palacios, til nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer