Cuba vaksinerer toåringer mot coronavirus

Cuba har startet vaksinering av barn mellom 2 og 18 år mot coronavirus.

En sykepleier måler blodtrykket etter å ha gitt ei jente den cubanske Soberana-vaksinen. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB
En sykepleier måler blodtrykket etter å ha gitt ei jente den cubanske Soberana-vaksinen. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I første omgang er det barn mellom 12 og 18 år som får den første av to vaksinedoser. Deretter følger de yngre barna.

Det er de cubanskproduserte vaksinene Abdala og Soberana som brukes.

Skolene har for det meste vært stengt på Cuba siden mars 2020. I stedet har elevene fått undervisning ved å følge timer på fjernsyn.

Skoleåret starter opp igjen mandag, og da fortsetter fjernundervisningen inntil alle barn er vaksinert. Planen er at vaksineringen skal være fullført i oktober.

Deltavarianten av coronaviruset sprer seg blant de 11,2 millioner innbyggerne. Det har lagt stort press på helsevesenet. Siden pandemien startet har myndighetene registrert 5.300 coronarelaterte dødsfall. Nesten halvparten av dødsfallene var i august, og i samme måned ble nesten en tredel av alle smittetilfeller påvist.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer