Cuba begrenser tilgangen til internett etter demonstrasjoner

Cubanske myndigheter har kuttet tilgangen til store sosiale medieplattformer i et forsøk på å bremse informasjonsstrømmen etter demonstrasjonene.

Flere tusen cubanere har protestert i gatene av Havanna i helgen mot regjeringen, høye priser og matmangel. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB.
Flere tusen cubanere har protestert i gatene av Havanna i helgen mot regjeringen, høye priser og matmangel. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Flere har mistet tilgangen til store sosiale medieplattformer som WhatsApp, Facebook, Instagram og visse Telegram-servere på Cuba mandag, melder den London-baserte gruppen NetBlocks.

Ifølge NetBlocks kan regjeringen kutte tilgangen gjennom det statseide teleselskapet ETECSA og den eneste mobile kommunikasjonstjenesten Cubacel. NetBlocks overvåker rettigheter og sikkerhet på internett.

Kun noen få cubanere har klart å komme seg rundt begrensningene ved å bruke VPN eller private nettverk.

Cubanske myndigheter begrenset tirsdag tilgangen til flere sosiale medieplattformer i et forsøk på å kvele de enorme protestene i landet. Foto: Eliana Aponte / AP / NTB.
Cubanske myndigheter begrenset tirsdag tilgangen til flere sosiale medieplattformer i et forsøk på å kvele de enorme protestene i landet. Foto: Eliana Aponte / AP / NTB. Vis mer

Den republikanske kongressrepresentanten Maria Elvira Salazar, som representerer et distrikt i Sør-Florida der det bor mangemed cubansk bakgrunn, skrev på Twitter at «regimet stenger internett på øya» fordi de «ikke ønsker at verden skal se hva som skjer».

Det er ikke første gang tilgangen til internett blir begrenset på øya. Myndighetene gjorde det samme i november i fjor i et forsøkt på å stanse gruppen Movimiento San Isidro som demonstrererte for kunstnerisk frihet i Havanna.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer