Viking Sky

Cruiseskipet Viking Sky har lagt til kai i Molde

Ved 16.20-tiden søndag la cruiseskipet Viking Sky endelig til kai etter et strabasiøst døgn.

FREMME: Et mottakssenter er opprettet på Seilet hotell, og et kjøpesenter i byen holder åpent for passasjerene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.
FREMME: Et mottakssenter er opprettet på Seilet hotell, og et kjøpesenter i byen holder åpent for passasjerene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Et mottakssenter er opprettet på Seilet hotell, og et kjøpesenter i byen holder åpent for passasjerene. Røde Kors' evakueringsstab er også på plass i Molde, for å bistå de som eventuelt trenger hjelp.

I storm drev cruiseskipet Viking Sky lørdag mot land på Hustadvika i Møre og Romsdal, etter at motorene stoppet.

På det nærmeste lå skipet 1,5 kilometer fra fastland – og var da i farlig grunt farvann. På det mest dramatiske var skipet bare 100 meter fra å grunnstøte.

Det var 1.373 personer om bord da cruiseskipet fikk motorstans ved 14-tiden lørdag. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.

Lørdag kveld fikk mannskapet start på tre av fire motorer. Skipet, med de resterende 436 passasjerene og mannskapet på 458, seilte søndag ettermiddag til Molde, assistert av flere slepebåter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer