Cruiseskip slept av grunn etter flere dager

Cruiseskipet med 206 mennesker om bord som grunnstøtte utenfor Grønland mandag, er slept av grunn, opplyser det danske forsvaret torsdag.

En luftfoto viser Ocean Explorer på grunn ved Grønland. Det brukes av et australsk selskap som arrangerer cruise til det avsidesliggende området. Foto Dansk luftvåpen / Arktisk Kommando / AP / NTB
En luftfoto viser Ocean Explorer på grunn ved Grønland. Det brukes av et australsk selskap som arrangerer cruise til det avsidesliggende området. Foto Dansk luftvåpen / Arktisk Kommando / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det gikk på grunn i Alpefjord i Nordøstgrønlands Nationalpark mandag. Stedet ligger 140 mil nordøst for Grønlands hovedstad Nuuk, og nærmeste skip var flere dagsreiser unna.

Onsdag ble et fiskefartøy sendt til stedet for å hjelpe til med å dra cruiseskipet av grunnen.

Skipets operatør, det australske turselskapet Aurora Expeditions, opplyser at både mannskap og passasjerer er i sikkerhet. Ingen skal ha blitt skadd i grunnstøtingen.

Nordøstgrønlands Nationalpark er den største i verden og kjent for sine isfjell og moskusokser som streifer langs kysten.

Ocean Explorer er designet av norske Ulstein og ble levert i 2021.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer