Viking Sky-dramaet

Cruisepassasjerer får pengene tilbake – og tilbud om ny reise

Alle passasjerer på cruiseskipet Viking Sky vil få tilbake pengene for cruiset etter havariet, opplyser rederiet. Sju passasjerer er fortsatt på sykehus.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Passasjerene vil også få en personlig invitasjon til å reise på et nytt cruise med Viking som kompensasjon og plaster på såret, opplyser Viking-eier Torstein Hagens rådgiver, Jon Mørland, til NTB.

– I tillegg har selvsagt Viking tatt ansvar for kostnader knyttet til hjemreise og så videre, sier han.

I alt 36 personer måtte til sykehus for behandling etter havariet i Hustadvika i helgen, og tirsdag var sju passasjer fortsatt innlagt på sykehus, opplyser Helse Møre og Romsdal.

Det er ventet at flere av disse blir utskrevet i løpet av dagen. For en av pasientene er tilstanden fortsatt alvorlig, men stabil, opplyser helseforetaket. Pasienten ligger på intensivavdelingen ved Kristiansund sykehus.

Det er foreløpig uklart om noen av de 915 passasjerene vil gå til sak mot selskapet etter havariet. Imidlertid må slike søksmål skje i Sveits, der Viking Ocean Cruises er registrert.

I betingelsene som er knyttet til billettene, heter det blant annet at alle tvister som oppstår i henhold til vilkårene og betingelsene for passasjerbillettkontrakten, eller som direkte eller indirekte er knyttet til selve cruiset, er underlagt Sveits' lover og må tas for en domstol i Basel i Sveits.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer