Covid-19 skal ha tatt livet av 32 parlamentsmedlemmer i Kongo

Hele 32 medlemmer av Kongos nasjonalforsamling har dødd med koronaviruset siden pandemien startet, ifølge parlamentsledelsen.

Bekymringer for mulige bivirkningen av AstraZeneca-vaksinen gjorde at myndighetene i Kongo utsatte vaksineringen i vår. Under 20.000 innbyggere har siden 19. april fått coronavaksine. Arkivfoto: Peter Dejong / AP / NTB
Bekymringer for mulige bivirkningen av AstraZeneca-vaksinen gjorde at myndighetene i Kongo utsatte vaksineringen i vår. Under 20.000 innbyggere har siden 19. april fått coronavaksine. Arkivfoto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Den siste oppdateringen fra regjeringens rapport er 31.248 bekreftede tilfeller og 780 dødsfall, blant dem 32 parlamentsmedlemmer, opplyser Jean-Marc Kabund, visepresident i underhuset, til nyhetsbyrået Reuters fredag.

Det er 5 prosent av parlamentarikerne.

Myndighetene i Kongo har i likhet med i mange andre afrikanske land rapportert om relativt få smittede og døde. Men viruset har herjet i maktens korridorer, skriver Reuters.

Vaksineringen er forsinket blant annet av bekymringer rundt AstraZeneca-vaksinen. Under 20.000 av Kongos 80 millioner innbyggere er koronavaksinert, ifølge regjeringen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer