Covid-19-bølgen går mot slutten

Covid-19-bølgen vi er i går mot slutten, men det er ventet at det kan komme en ny bølge senere i vinter, sier Folkehelseinstituttet.

Ukesrapporten til FHI viser nedgang i antall nye sykehusinnleggelser for covid-19 og influensa. Foto: Lise Åserud / NTB
Ukesrapporten til FHI viser nedgang i antall nye sykehusinnleggelser for covid-19 og influensa. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det har vært en nedgang i antall nye sykehusinnleggelser for covid-19 og influensa. Det kommer fram i den nye ukesrapporten til Folkehelseinstituttet (FHI).

I rapporten står det blant annet at covid-19-bølgen går mot slutten, men at en ny bølge kan komme senere i vinter. Det har vært en stor nedgang i påviste tilfeller og sykehusinnleggelser de siste ukene.

Per nå er 73 prosent over 75 år vaksinert med 4. dose vaksine mot covid-19. FHI anbefaler folk å følge vaksinasjonsanbefalingene.

– Beredskapen i sykehusene og i kommunene opprettholdes i vinter med tanke på fortsatt høy sykdomsforekomst, stort sykefravær, mange innleggelser og mange utbrudd i sykehjem og sykehus, skriver FHI. Videre skriver de at utviklingen av epidemiene i vinter er usikre.

Når det gjelder RS-virusinfeksjon har antallet innleggelser gått opp den siste uken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer