Coronaviruset har krevd nær 800 nye liv i Italia

Ytterligere 793 coronasmittede har mistet livet i Italia, det høyeste tallet på ett døgn siden epidemien brøt ut i landet.

I Bergamo har antallet døde mennesker ført til at militæret må frakte kister til andre byer i Italia for å få unna kremasjoner. Foto: Massimo Paolone / AP / NTB scanpix.
I Bergamo har antallet døde mennesker ført til at militæret må frakte kister til andre byer i Italia for å få unna kremasjoner. Foto: Massimo Paolone / AP / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Italia er det landet i verden hvor flest har dødd som følge av coronapandemien, til sammen har 4.825 mistet livet. Det tilsvarer 38,3 prosent av det globale antallet virusofre.

Globalt har nå coronaviruset kostet over 12.000 mennesker livet.

Kun siden fredag har dødstallet steget med 1.420, og det til tross for regjeringens omfattende tiltak for å få bukt med pandemien.

Italia har siden 12. mars vært stengt ned så langt det lar seg gjøre på grunn av spredningen av coronaviruset, men utbruddet fortsetter å øke i tempo. Landet har blitt det nye episenteret for viruset som først ble oppdaget i desember i Kina i fjor.

Hardt rammet

Bare i Lombardia har dødstallene økt med 564 siste døgn, opplyser offentlige tjenestemenn ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Regionen der blant annet storbyen Milano ligger, er hardt rammet av virusutbruddet. Totalt har 3.095 mennesker dødd i Lombardia som følge av epidemien

Antall smittede har økt med 3.251 til 25.515, opplyser den regionale helsesjefen Giulio Gallera lørdag.

Totalt i Italia er 53.578 bekreftet smittet av coronaviruset. Det er en økning på mer enn 6.500 siden fredag. Blant de først smittede er drøyt 6000 erklært friske igjen.

Militæret må frakte lik

I Bergamo må militære kjøretøy frakte kister til andre italienske byer, da byen for lengst er gått tom for plass for de døde.

Rundt 70 kister ble kjørt av gårde over natten slik at de døde kunne kremeres i en annen region, melder nyhetsbyrået Ansa lørdag.

Bare på fredag døde nesten 90 personer i Bergamo.

– Vi håper at vi snart ser lys i enden av tunnelen, men foreløpig ser vi ikke det, sa ordfører Giorgio Gori.

Globalt

Totalt har 12.592 mennesker dødd av coronaviruset verden over.

De fleste bor i Europa, som har hatt 7.199 dødsfall.

I Asia har viruset kostet 3.459 mennesker livet, hvorav 3.255 av dem i Kina.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer