Coronautbrudd på gresk ferieøy

Hellas har registrert 153 nye smittetilfeller siste døgn og har innført nattlig portforbud på den lille ferieøya Poros etter et utbrudd der.

Folk koste seg torsdag i sola på Limanakia Vouliagenis, ei strand som er populær blant unge i Aten. Greske myndigheter ber folk om å ta smitteverntiltak på alvor. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix
Folk koste seg torsdag i sola på Limanakia Vouliagenis, ei strand som er populær blant unge i Aten. Greske myndigheter ber folk om å ta smitteverntiltak på alvor. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hellas har til sammen påvist drøyt 5.100 tilfeller av coronasmitte og 210 coronarelaterte dødsfall.

Det høyeste antallet tilfeller på ett døgn ble rapportert i april etter et utbrudd på et hotell som huset migranter i nærheten av Aten.

Sent torsdag kunngjorde myndighetene at det innføres strakstiltak på Poros, der det er påvist minst tolv smittetilfeller. Det innebærer nattlig portforbud fram til 17. august, samt et forbud mot messer og åpne markeder.

Forsamlinger på over ni personer forbys, selv hjemme hos folk, og munnbind blir obligatorisk både innendørs og utendørs.

Lokal smitte

Myndighetene mener økningen skyldes overfylte klubber og sosiale tilstelninger. Bare 10 prosent av de nye smittetilfellene i Hellas kan spores til personer som har kommet fra utlandet, sa statsminister Kyriakos Mitsotakis onsdag.

Dagen etter besluttet imidlertid regjeringen å stenge Hellas' landegrenser for reisende på nattetid, unntatt én grenseovergang mot Bulgaria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer