Coronatiltakene i Oslo forlenges til mandag 14. desember

Den sosiale nedstengingen i Oslo forlenges til 14. desember. Det opplyste byrådsleder Raymond Johansen (Ap) torsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Den sosiale nedstengingen i Oslo forlenges til 14. desember. – Vi har ingen garanti for at smitteøkningen er over, sier byrådsleder Raymond Johansen.

– Selv om smittetallene fortsetter å være høye, gir utviklingen også grunn til forsiktig optimisme. Veksten i smitten har de siste dagene flatet ut. Den kraftige økningen som vi har hatt uke for uke i over en måned, har stoppet opp, sa Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse torsdag.

På pressekonferansen sa han at den sosiale nedstengingen som Oslo-byrådet innførte i uke 46, nå forlenges til mandag 14. desember.

Strammet inn

De strenge smitteverntiltakene Oslo har innført, innebar blant annet at kommunen forbyr alle innendørs arrangementer og stenger alle treningssentre, kinoer, teatre, svømmehaller, bowlinghaller og lekeland. Det ble også innført full skjenkestopp.

16. november strammet Oslo kommune ytterligere inn og innførte blant annet rødt nivå på ungdomsskolene. Det ble også forbud mot innendørs fritidsaktiviteter og breddeidrett for ungdom mellom 13 og 19 år.

Ingen garanti

Johansen begrunner videreføringen av nedstengingen med at man ikke har noen garanti for at smitteøkningen i Oslo er over.

– Vi har flere eksempler på at smitten har gått noe ned, før den igjen stiger bratt, sa Johansen.

Ber om en egen tiltakspakke for Oslo


Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber om at regjeringen kommer med en egen til tiltakspakke for Oslo og at de gir overlevelsesgaranti til bedrifter.

– Mange av Oslos hjørnestensbedrifter står i fare for å forsvinne. Derfor kommer jeg i dag med et nødrop fra Oslo rådhus. Vi tenger en egen tiltakspakke for Oslo, spesielt innrettet mot reiseliv og uteliv, og spesielt inn mot områdene med høyest ledighet, sier Johansen.

Byrådslederen sier det er ekstremt viktig at kompensasjonsordninger treffer dem som er hardest rammet, og at de sikrer at konkursutsatte bedrifter overlever.

Han viser også til det han kaller en tankevekkende aksjon som ble gjennomført på Grünerløkka tidligere i uka. Der ble det hengt opp en rekke plakater om at store kjeder kan komme til å åpne der det i dag er uavhengige butikker og spisesteder.

– Jeg håper at regjeringen svarer på vårt nødrop og gir en overlevelsesgaranti til bedrifter som var lønnsomme før pandemien.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer