Skilandslagene:

Coronataster seg for 2,7 millioner kroner

Coronapandemien gjør at Norges Skiforbund anslår covid-19-testing for 2,7 millioner kroner for elitelagene i langrenn, hopp og kombinert.

Espen Bjervig anslår 1,2 millioner kroner i utgifter til coronatester for elitelagene i langrenn denne sesongen. Foto: Terje Pedersen/NTB
Espen Bjervig anslår 1,2 millioner kroner i utgifter til coronatester for elitelagene i langrenn denne sesongen. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert

– Elitelangrenn har, som mye av toppidretten i verden, vært så heldig å få fortsette sin aktivitet nesten som normalt under pandemien. Det er mange bransjer som ikke har hatt denne muligheten, sier langrennssjef Espen Bjervig til NTB.

– Hyppig testing for covid-19 av utøvere, trenere og støtteapparat har vært en forutsetning for å kunne opprettholde aktiviteten. Dette har selvfølgelig en økonomisk kostnad og må sees på som en investering. Testkostnader i forbindelse med gjennomføring av sesongens verdenscup, er for langrenn på cirka 1.200.000 kroner, legger han til.

Kombinertsjef Ivar Stuan anslår at hans utøvere med støtteapparat vil bruke 500.000 kroner i vinter på testing.

Hopperne havner trolig på cirka en million kroner totalt i test-utgifter. Det opplyser lagets medieansvarlige, Steinar Bjerkmann.

– Vi er takknemlige for at Tyskland og FIS gjennomfører VM i en meget krevende situasjon, sier han.

Under ski-VM er testregimet knallhardt. Alle involverte må avgi koronaprøver omtrent hver annen dag med en kombinasjon av PCR- og antigen-metode. Prisen for disse er henholdsvis 465 og 985 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer