Coronasmittet person sto i vaksinekø

To personer anmeldes for smittevernbrudd i Tønsberg. Den ene av dem var coronasmittet da han ventet på vaksine i vaksinehallen torsdag 8. april.

(Illustrasjonsfoto: NTB)
(Illustrasjonsfoto: NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre skulle ha vært i innreisekarantene, men hadde også møtt opp i vaksinehallen denne dagen, opplyser Tønsberg kommune.

Det er god avstand i hallen, så kommunen tror ikke noen er smittet, men muligheten er der. Kommunen ber derfor folk som var til stede, om å ha ekstra lav terskel for å teste seg.

– En person som var i smittekarantene, og som senere testet positivt for covid-19, og en person som skulle vært i innreisekarantene, var i hallen på torsdag. Vi vaksinerer nå høyrisikopasienter sammen med aldersgruppe 65–74 år. Vi ser svært alvorlig på hendelsene, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

Den koronasmittede personen var til stede i tidsrommet mellom klokken 12.30 og 14.

– Vi er litt bekymret for at pasienter kan tenke at det er vaksinebivirkninger og ikke ta eventuelle symptomer på alvor, derfor kommer vi med en særskilt oppfordring, sier Opheim.

Personen som var i innreisekarantene, har ikke fått påvist koronasykdom. Vedkommende ble avvist for vaksinering, men ville ikke forlate hallen i 9-tiden torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer