Coronasmittet Biden: - Jeg føler meg mye bedre enn jeg høres ut som

USAs president Joe Biden sier at han har det bra etter at han ble smittet av koronaviruset, selv om den hese stemmen avslører at han har symptomer.

I dette bildet som er offentliggjort av Det hvite hus, sitter Joe Biden i en telefonsamtale fra isolasjonstilværelsen i boligdelen til Det hvite hus. Foto: Adam Schultz / Det hvite hus / AP / NTB
I dette bildet som er offentliggjort av Det hvite hus, sitter Joe Biden i en telefonsamtale fra isolasjonstilværelsen i boligdelen til Det hvite hus. Foto: Adam Schultz / Det hvite hus / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

USAs president deltok fredag i en videosamtale med sitt økonomiske team og forsøkte å fremstå frisk og rask. En raspete og hes stemme klarte han ikke å skjule.

– Jeg føler meg mye bedre enn jeg høres ut som, sa Biden.

Det er stadig spekulasjoner om amerikanske presidenters helse. Derfor følger mange nøye med når landets 79 år gamle president nå er koronasmittet.

Under møtet hadde Biden først på seg et munnbind, som han tok av seg for å ta en slurk vann. Journalister fulgte deler av møtet fra et rom i Det hvite hus. Da de spurte hvordan presidenten hadde det, svarte han med en tommel opp.

Presidentens leger sier at han har milde symptomer og at behandlingen har god effekt. Biden hadde feber torsdag, men tok febernedsettende piller.

Biden behandles også med paxlovid, et antiviralt legemiddel som skal virke mot covid-19. Ting som pulsen, blodtrykket og oksygennivået i blodet er normalt, ifølge legeteamet.

Talsperson Karine Jean-Pierre sier at Biden har opplyst at han jobber i overkant av åtte timer om dagen. Han har gått i isolasjon i boligdelen av Det hvite hus og vil fortsette å jobbe.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer