Coronasmitten i Norge økte med over 31 prosent forrige uke

Forrige uke økte coronasmitten i Norge med 31,7 prosent sammenlignet med uken før. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad tror skolestarten kan bli krevende.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

I forrige uke ble det registrert til sammen 2.882 smittetilfeller av koronaviruset på landsbasis i Norge, en økning på 31,7 prosent fra 2.187 smittetilfeller uken i forveien. Det viser en sammenstilling av nasjonale smittetall som NTB har gjort.

NTB har tatt utgangspunkt i tallene som meldes fra registeret MSIS like etter midnatt hver dag.

I Oslo viser tall fra kommunen at smitten har økt med 65,9 prosent til 468 smittede i forrige uke, opp fra 282 smittede uken i forveien.

– Vi ser at smitten stiger i mange kommuner, noe som nok skyldes at smittekjedene vokser før man får slått ned utbruddene raskt. Det har foreløpig ikke gitt en like kraftig økning i innleggelser, men vi må vente at også disse tallene går opp hvis smitten fortsetter å stige, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en SMS til NTB.

Neste uke er det skolestart over hele landet, noe som bekymrer Nakstad.

– Det mest uheldige med utviklingen vi ser nå, er at den gjør det mer sannsynlig med smitteutbrudd i skoler neste uke. Det kan bli krevende å håndtere for kommunene når man samtidig går inn i sluttspurten med vaksinering, advarer han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer