Coronasmitte på 131 fly de siste to ukene

Det er påvist koronasmitte hos reisende på til sammen 131 flygninger i løpet av de siste to ukene, ifølge Folkehelseinstituttet.

Det er registrert 131 tilfeller av koronasmitte på fly her i landet de siste to ukene. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Det er registrert 131 tilfeller av koronasmitte på fly her i landet de siste to ukene. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

46 av flygningene var innenlandsflygninger, mens 85 var flygninger mellom Norge og utlandet, viser oversikten fra FHI.

Antallet ligger godt over nivået fra forrige oversikt 9. august. Da ble det registrert smittede personer på til sammen 51 flygninger.

Av utenlandsflygingene i oversikten kom åtte av avgangene fra København, sju fra Malaga og seks fra Amsterdam. Ellers fordeler avgangene seg på en rekke storbyer hovedsakelig i Europa, samt noen flygninger fra andre steder som Doha og Moskva.

– Lav risiko

Folkehelseinstituttet påpeker at smitterisikoen anses som lav for andre passasjerer, basert på erfaring fra Norge og andre land.

– På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte, kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing, opplyser FHI.

Smitte på ferge

Det er også registrert ni tilfeller av smitte på skip/ferger de siste to ukene. Fire av disse gjelder reisende mellom Hirtshals og enten Larvik eller Kristiansand. Color Line har hatt tre smittetilfeller på Kiel-fergen til Oslo.

På oversikten er det også 18 smittetilfeller som er knyttet til bussreiser. De fleste gjelder trafikk innenlands, men det er også tilfeller på busser som er kjørt fra Göteborg, Karlstad og København. I tillegg er det påvist 30 smittetilfeller på togtrafikk internt i Norge.

Folk som har vært om bord på de spesifikke reisene, blir oppfordret til å være oppmerksom på egen helse og ta kontakt med helsetjenestene ved tegn på luftveisinfeksjon.

– Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig, opplyser FHI.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer