Coronasmitte i Tsjekkias OL-delegasjon

Et medlem i den tsjekkiske OL-leiren avga en positiv coronatest etter ankomst til Tokyo. Det dreier seg ikke om en utøver.

Anti-Olympic protesters, rear right, hold banners with anti-Olympic slogans outside of the Village Plaza near Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Village in Tokyo Sunday, June 20, 2021. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Anti-Olympic protesters, rear right, hold banners with anti-Olympic slogans outside of the Village Plaza near Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Village in Tokyo Sunday, June 20, 2021. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Vis mer
Publisert

Det opplyser en talsperson for Tsjekkias OL-delegasjon, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ingen av landets utøvere har testet positivt på coronaviruset. Den smittende personen hadde avgitt to negative PCR-tester før avreise fra Praha til Tokyo. Vedkommende og de nærmeste nærkontaktene på flyet er satt i isolasjon.

Det blir presisert at saken ikke får noen følger for utøvernes planlagte treningsaktiviteter.

Tidligere lørdag ble det kjent at det første coronatilfellet var påvist i OL-landsbyen i Tokyo. Heller ikke det dreide seg om en utøver.

Siden 1. juli har minst 44 personer med tilknytning til OL testet positivt på corona. Det melder nettstedet Insidethegames.

OL-sjef Seiko Hashimoto utelukker ikke at det kan bli et større utbrudd der utøverne holder til.

– Vi gjør alt vi kan for å forhindre det. Dersom vi ender opp med å få et utbrudd, vil vi sørge for at vi har en plan klar, sa han lørdag.

OLs åpningsseremoni holdes fredag 23. juli.

(©NTB)

Mer om