Coronapasset er oppgradert

Coronapasset er oppgradert klart til bruk for kommuner som ønsker å innføre det lokalt for å gi lettelser på smitteverntiltak.

Coronapasset kan nå bli tatt i bruk av kommuner. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Coronapasset kan nå bli tatt i bruk av kommuner. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Den nasjonale kontrollsiden er nå på plass igjen, opplyser Folkehelseinstituttet. Kontrollsiden ble fjernet i oktober fordi innenlandsbruken ble avviklet.

Det har vært ønske blant enkelte kommuner – blant annet Tromsø – om å ta i bruk coronapass etter at smitten har økt.

For å kunne ta i bruk coronapass, må kommunen først ha innført smittevernrestriksjoner. Formålet med koronapasset er å gi brukeren lettelser fra tiltakene.

Den nye kontrollsiden, som er grønn eller rød, gjør det lettere for brukerne å vite om coronapasset er gyldig. Det gjør det også lettere å gjennomføre kontroller, samtidig som man sikrer at brukeren gir fra seg minst mulig helseinformasjon.

Coronapasset har også en kontrollside for grensepassering mellom land. Denne siden er blå, og skal brukes når man krysser landegrenser.

I store deler av Europa har coronapass bidratt til å unngå nasjonale nedstengninger. I en rekke land er coronapassene blitt en del av hverdagen ved at man skanner QR-koden på vei inn på kafeer, kinoer og arrangementer. Et nasjonalt coronapass som tas i bruk på like omfattende måte, vil kreve lovendring. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) opplyste tirsdag at regjeringen er i gang med arbeidet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer