Langrenn

Coronapandemien stopper verdenscupen i Lillehammer

Styret i Norges Skiforbund har i et ekstraordinært møte torsdag besluttet å be om at verdenscupen i langrenn, hopp og kombinert utsettes til senere i vinter.

Skipresident Erik Røste og hans styre ber om at verdenscuprennene i Lillehammer utsettes til senere i vinter. Foto: Vidar Ruud / NTB
Skipresident Erik Røste og hans styre ber om at verdenscuprennene i Lillehammer utsettes til senere i vinter. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Rennene skulle egentlig avholdes i tiden 4.–6. desember. Det skulle være langrenn, hopp for kvinner og kombinert i løpet av helgen.

– Med utgangspunkt i den vanskelige tiden vi er i, usikkerheten og konsekvensene knyttet til covid-19, mener Norges Skiforbund at det ikke er riktig å arrangere verdenscup på Lillehammer nå. Vi vil heller jobbe med å finne nye datoer i samråd med FIS og lokal arrangør senere i vinter, og samtidig se på muligheten for å arrangere flere nasjonale konkurranser for toppidretten, sier skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Kulturminister Abid Raja (V) og helsemyndighetene er orientert om skistyrets beslutning. Røste takker også kulturministeren for godt samarbeid i saken.

– Skiforbundets beslutning er fornuftig, og selv om vi alle skulle ønske at verdenscupen kunne avholdes i desember, setter jeg pris på at forbundet nå tar ansvar i den vanskelige situasjonen vi er i, sier Raja i en kommentar.

Usikkerhet og kostnader

Skiforbundet har i samarbeid med arrangør, lokale og nasjonale myndigheter og FIS jobbet for å kunne gjennomføre konkurransene på Lillehammer på en forsvarlig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer