Coronavirus

Coronakrise kan gi sommersmell på sykehusene

Pandemiturnus og forhøyet beredskap på ubestemt tid sliter på sykepleierne. Nå får regjeringen klar beskjed om å ta grep for å sikre bemanningen i sommer.

Coronakrisen har ført til økt press på ansatte i helsevesenet, som her ved Bærum sykehus i Vestre Viken helseforetak. Foto: Vestre Viken HF / NTB scanpix
Coronakrisen har ført til økt press på ansatte i helsevesenet, som her ved Bærum sykehus i Vestre Viken helseforetak. Foto: Vestre Viken HF / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Nå er det viktig at myndighetene også løfter blikket fram til sommeren som kommer, med redusert tilgang til importert arbeidskraft, skriver Norsk Sykepleierforbunds leder Lill Sverresdatter Larsen i en Twitter-melding.

– Å avlyse ferier for helsepersonell er ikke et alternativ, så hvordan levere som normalt når tilgang på ressurser er enda mer prekær? spør hun.

Coronapandemien har ført til store omlegginger på norske sykehus, som er blitt satt i beredskap for å håndtere virusutbruddet.

Spørsmålet er hvor lenge unntakstilstanden vil vare. Ikke før det finnes bedre behandling for covid-19 eller en vaksine er klar, kan helsevesenet senke skuldrene. For vaksine er tidshorisonten 12–18 måneder.

Ser fallgruver

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Tuva Moflag tror sykehus og sykehjem står overfor to store fallgruver når sommeren kommer.

– Den ene er at vi ikke klarer å gi nok behandling. Vi vet ikke helt når smittetoppen kommer. Den andre er at hvis vi driver rovdrift på folk, kan vi risikere å miste dem, både på kort og lang sikt. Det har vi ikke råd til, sier hun til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer