Coronaforsker advarer mot nye tiltak

Immunolog og koronaforsker Gunnveig Grødeland advarer mot å innføre andre koronatiltak enn adgangskontroll på sykehjem og sykehus.

Et koronanedstengt Oslo i januar. Dit må vi ikke tilbake nå, mener koronaforsker Gunnveig Grødeland. Foto: Jil Yngland / NTB
Et koronanedstengt Oslo i januar. Dit må vi ikke tilbake nå, mener koronaforsker Gunnveig Grødeland. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

Grødeland har forsket på koronaviruset på Universitetet i Oslo og sier til TV 2 at samfunnet nå er så beskyttet at det ikke må innføres nye tiltak. Det til tross for at vi ser smitteøkning.

– Vi er muligens på vei inn i en koronabølge og er absolutt på vei inn i en influensabølge. Fellesnevneren er at det i noen tilfeller fører til sykdom og at noen dør. Samfunnet er nå så beskyttet som man kan forvente, sier hun og viser til vaksinedekningen.

– Alle andre tiltak enn adgangskontroll ved sykehus og sykehjem er for strenge. Det rammer hele befolkningen på en måte som jeg mener ikke er forsvarlig, slår hun fast.

Forsker og lege Arne Søraas, som leder den norske koronastudien Grødeland er tilknyttet, sier det derimot er behov for å innføre restriksjoner. Han er bekymret for kapasiteten på sykehusene og at flere blir utsatt for et virus vi vet lite om.

Helseminister Ingvild Kjerkol sa onsdag at det kan bli aktuelt med lokale tiltak nå og eventuelt nasjonale tiltak senere hvis situasjonen forverrer seg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer