Corona sprer seg raskere i England enn «verst tenkelige scenario»

Coronaviruset sprer seg betydelig raskere i England enn regjeringens verst tenkelige scenario, viser dokumenter.

De siste to uker er det registrert 438 smittede per 100.000 innbyggere i Storbritannia. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
De siste to uker er det registrert 438 smittede per 100.000 innbyggere i Storbritannia. Foto: Alastair Grant / AP / NTB Vis mer
Publisert

Regjeringens vitenskapelige rådgivere (Sage) sier at fire ganger flere personer coronasmittes enn det som var ventet, skriver BBC fredag.

Helsemyndighetene opererer med et «akseptabelt verst tenkelig scenario» for å planlegge innsatsen de kommende månedene. Det innebar 85.000 covid-19-dødsfall i løpet av vinteren.

Et Sage-dokument datert 14. oktober avslører at situasjonen er verre enn ventet.

Det opprinnelige scenarioet regnet med 12-13.000 daglige smittetilfeller i England i oktober. Det siste anslaget er at mellom 43.000 og 74.000 personer ble smittet daglig i England fram til midten av oktober.

Flere med smitte

Statistikkbyrået Ons opplyser at i uka fra 17. til 23. oktober fortsatte smittetilfellene å øke kraftig i Storbritannia, med gjennomsnittlig 51.900 tilfeller per dag. Det er en økning på 50 prosent fra uka før.

560.000 briter hadde viruset i kroppen i forrige uke, mot 433.000 uka før.

Tenåringer og unge voksne

Tallene viser også at smittetallene de siste to ukene har økt i alle aldersgrupper, melder Sky News. Høyest er smitten hos eldre tenåringer og unge voksne, samt nord i England, der de strengeste tiltakene nå er innført.

Fra mandag innføres disse tiltakene for ytterligere 2,4 millioner innbyggere i West Yorskhire, inkludert i byen Leeds. Dermed vil rundt 11 millioner innbyggere i England være underlagt de strengeste restriksjonene.

Fraråder reiser

Det innebærer blant annet forbud mot sosialisering innendørs med andre husstander. Puber og barer som ikke serverer skikkelige måltider, stenges, og unødvendige reiser frarådes.

Siste døgn er det registrert 24.400 nye koronatilfeller og 274 dødsfall i Storbritannia. Totalt har nesten 990.000 testet positivt, og over 46.000 har dødd.

De siste to uker er det registrert 438 smittede per 100.000 innbyggere i landet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer