Coop: - Fem ganger så høy omsetning som normalt

Selv om storstreiken ble kortere enn først antatt, har kundene blitt påvirket av frykten for varemangel. Hamstringseffekten varte likevel ikke lenge.

Butikkene til Coop fikk merke streiken med en gang den startet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Butikkene til Coop fikk merke streiken med en gang den startet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Mandag var det tilløp av hamstring på morgenen, men hamstringseffekten gikk heldigvis raskt over, og kundene lyttet til oppfordringen om å handle som normalt. Det har gjort at vi fortsatt har varer i butikk og på lager, så de som gleder seg til en kald pils i solveggen til helgen, har bra utvalg å velge mellom.

Det sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til NTB.

Han sier videre at øl er den varen som har hatt størst vekst.

– På enkelte dager har vi hatt både fem ganger og tre ganger så høy omsetning som normalt. Drikkevarer har også stor vekst, mens salget av snacks har vært tilnærmet normalt.

Tirsdag åpnet Kiwi for at butikkene selv kan velge å begrense antallet bokser med øl og flasker brus som kundene kan kjøpe.

– Butikkene kan sette en maksbegrensning på tre flerpakninger per kunde. Det er opp til butikksjefene selv om de ønsker å gjøre dette, men de kan gjøre det ved behov, sa kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer