Italia:

Conte går av for å kunne danne ny regjering

Italias statsminister Giuseppe Conte går av, men ifølge politiske kilder er det kun fordi han håper å kunne danne en ny regjering med bredere oppslutning.

Italias statsminister Giuseppe Conte. Foto: Roberto Monaldo / Lapresse via AP / NTB
Italias statsminister Giuseppe Conte. Foto: Roberto Monaldo / Lapresse via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Conte kommer til å levere sin avskjedssøknad til president Sergio Mattarella tirsdag, opplyser Contes eget kontor mandag kveld.

Han har innkalt sin regjering til et møte tirsdag morgen klokka 9, og der vil han orientere sine ministre om beslutningen.

Contes regjering mistet sitt flertall i nasjonalforsamlingen da det lille samarbeidspartiet Italia Viva nylig trakk seg som følge av uenighet om koronahåndteringen og bruken av EU-midler.

Selv om Contes regjering har mistet sitt parlamentariske flertall, overlevde den i forrige uke to tillitsvoteringer, den ene i Deputertkammeret, den andre i Senatet. I den siste avstemningen ble han reddet av at flere senatorer unnlot å stemme.

De siste dagene er det blitt spekulert på om det går mot nyvalg i Italia såfremt Conte ikke finner et nytt parti som vil støtte hans regjeringsprosjekt.

Viva Italia ledes av tidligere statsminister Matteo Renzi. Bruddet kom etter at Italia Vivas to ministre ikke ville stille seg bak regjeringens plan om hvordan de skulle bruke støtten fra EU til å gjenreise økonomien etter koronakrisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer