Colorado-skogbrann forårsaket skader for 4,5 milliarder

Skogbrannen i Colorado forrige uke ødela 1.084 hus og andre bygg. De økonomiske skadene anslås til 513 millioner dollar, opplyser myndighetene i delstaten.

People look at fire damage on Mulberry Street in Louisville, Colo., Friday, Dec. 31, 2021. (AP Photo/Jack Dempsey)
People look at fire damage on Mulberry Street in Louisville, Colo., Friday, Dec. 31, 2021. (AP Photo/Jack Dempsey) Vis mer
Publisert

Det tilsvarer litt i underkant av 4,6 milliarder norske kroner. Skogbrannen er den verste i delstaten noensinne og rammet et område på 24 kvadratkilometer.

Tidligere har myndighetene estimert at minst 991 hus og andre bygg ble ødelagt, men tallet ble oppjustert torsdag etter ytterligere gjennomgang av forstadsområdet mellom byene Denver og Boulder.

To mennesker er savnet, og det er gjort funn av levninger på ett sted.

Det jobbes fortsatt med å slå fast hva som startet skogbrannen, som raserte hele nabolag og tvang tusenvis på flukt. Infernoet brøt ut etter månedsvis med tørke, og flammene spredte seg raskt i knusktørre gressletter i området ved foten av Colorados del av fjellkjeden Rocky Mountains.

Forskere sier at lignende hendelser vil bli mer vanlig når kloden blir varmere samtidig som forstedene vokser inn i skogbrannutsatte områder. Hele 90 prosent av Boulder fylke er rammet av alvorlig eller ekstrem tørke, og det har ikke vært betydelig nedbør der siden i sommer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer