Color Line halverer Strømstad-tilbudet – 100 ansatte får permitteringsvarsel

Color Line tar midlertidig én av de to fergene mellom Sandefjord-Strømstad ut av drift på grunn av koronasituasjonen. 100 ansatte får nå varsel om permittering.

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB (FRB)
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB (FRB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årsaken er et betydelig fall i antall passasjerer etter at regjeringen innførte nye nasjonale koronatiltak og anmodet om begrenset sosial kontakt, opplyser Color Line i en pressemelding.

– Beslutningen innebærer, i denne omgang, varsel om permittering til i underkant av 100 ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

– Dette er en meget tung beskjed for våre ansatte, som også tidligere har blitt hardt rammet av pandemien.

Han sier selskapet nå håper at regjeringen snarest får på plass konkrete ordninger, eksempelvis lønnskompensasjon, som reelt sett kompenserer virkningen av regjeringens tiltak.

– Det vil kunne være med på å gi våre ansatte trygghet inn i julehøytiden og fram til en varig normalisering foreligger, sier Kleivdal.

Det er fergen Color Viking som fra mandag tas midlertidig ut av drift. Dermed vil tilbudet Sandefjord – Strømstad halveres til to daglige rundturer med Color Hybrid.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer