Colombia utleverer narkobaron til USA

Colombia har utlevert landets mest ettersøkte narkobaron til USA, bekrefter myndighetene i Bogota.

Dairo Antonio Usuga, kjent som «Otoniel», ble fraktet til en militærflyplass i Bogota onsdag, der han ble overlatt til amerikanske myndigheter. Foto: Colombias presidentkontor / AP / NTB
Dairo Antonio Usuga, kjent som «Otoniel», ble fraktet til en militærflyplass i Bogota onsdag, der han ble overlatt til amerikanske myndigheter. Foto: Colombias presidentkontor / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg ønsker å informere om at vi har utlevert Dairo Antonio Usuga, kjent som «Otoniel», den farligste narkosmugleren i verden, skriver Colombias president Ivan Duque på Twitter.

Bilder som Duque har lagt ut på Twitter, samt bilder fra andre i sosiale medier, viser Usuga iført håndjern og fotlenke. En kolonne på fem skuddsikre kjøretøy fraktet ham fra et fengsel i Bogota til en militærflyplass onsdag ettermiddag lokal tid, der han ble overlatt til amerikanske myndigheter og ført om bord i et fly sammen med colombiansk politi og en Interpol-representant.

50 år gamle Usuga var Colombias mest ettersøkte person inntil han i oktober 2021 ble pågrepet i et jungelområde nordvest i landet under en storstilt militær- og politioperasjon med over 700 personer og 18 helikoptre.

Usuga ledet Colombias største narkotikakartell Golfklanen, som eksporterte om lag 300 tonn kokain årlig, ifølge tall fra landets myndigheter.

USA har ettersøkt Usuga for narkotikasmugling. I Colombia er han dømt for blant annet smugling, drap, terrorisme og kidnapping.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer