Utviklingshemmet 37-åring forsvant i Sogndal

Cold case-gruppa gir opp å løse saken

Var på tur med to pleiere da han forsvant.

Publisert
Sist oppdatert

37-åringen forsvant ved Haukåsen i Sogndal i mai 2017 mens han var på tur med ansatte fra Melås Helse AS. Han er aldri blitt funnet.

Den forsvunne hadde Angelmans syndrom og skal mentalt ha vært på nivå med en treåring. Han hadde derfor alltid følge av pleiere.

Kripos' Cold case-gruppe åpnet arbeidet med saken i november, etter at lensmannen i Sogndal tok kontakt.

I arbeidet med saken har Kripos blant annet gjennomgått to mobiltelefoner og et nettbrett, og de har gjort befaring med personale fra Haukåsen.

Det elektroniske utstyret var brukt av dem som hadde ansvaret for å passe på 37-åringen.

Det ble også gjort en ny gjennomgang av elektroniske spor knyttet til et betalingskort som den forsvunne var i besittelse av.

Lederen for Cold case-gruppa sier politiet ser det som mest sannsynlig at 37-åringen har vært utsatt for en ulykke, og at det ikke er grunnlag for å mistenke at han er blitt utsatt for noe straffbart.

Melås Helse ble etter forsvinningen siktet for brudd på helsepersonelloven og ilagt en foretaksbot på 600.000.

Det ble begrunnet blant annet med at det over lengre tid hadde utviklet seg en praksis i helseselskapet der ansatte var borte fra 37-åringen og ikke hadde kontroll på ham i flere minutter av gangen, uten at ledelsen ble orientert eller reagerte.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer