CNN: USA og Nato tror Hviterussland snart slutter seg til Russland i krigen mot Ukraina

USA og Nato tror at Hviterussland allerede forbereder seg på å slutte seg til Russlands krigføring i Ukraina, forteller kilder til CNN.

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko og Russlands president Vladimir Putin. Ifølge kilder i USA og Nato står hviterussiske styrker klare til å rykke inn i Ukraina. Arkivfoto: Mikhail Klimentjev / Sputnik / Kreml / AP / NTB
Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko og Russlands president Vladimir Putin. Ifølge kilder i USA og Nato står hviterussiske styrker klare til å rykke inn i Ukraina. Arkivfoto: Mikhail Klimentjev / Sputnik / Kreml / AP / NTB Vis mer
Publisert

En Nato-kilde sier til kanalen at det blir mer og mer sannsynlig at Hviterussland vil gå inn i konflikten som startet med Russlands invasjon av Ukraina.

– Putin trenger støtte. Hva som helst kan hjelpe, sier kilden.

Også kilder fra den hviterussiske opposisjonen sier at flere tusen soldater står klare til å rykke inn i Ukraina så snart som i løpet av de neste dagene.

Verken USA eller Nato tror at hviterussiske styrker allerede befinner seg i Ukraina og sier at den endelige beslutningen om de skal rykke inn, vil bli tatt av president Vladimir Putin i Moskva.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer