Presidentvalget i USA 2020

CNN: Trump-ansatte strekker ut en hånd til Biden i skjul

Helt i det skjulte har en gruppe ansatte i Det hvite hus begynt å opprette kontakt med påtroppende president Joe Biden for å sikre en god overgangsperiode.

Helt i det skjulte har Trump-ansatte tatt kontakt med Biden-leiren for å hjelpe til i forberedelsene på å ta over Det hvite hus, som her er pyntet i all sin prakt før Donald Trumps tale da Amy Coney Barrett ble tatt i ed som høyesterettsdommer. Foto: Alex Brandon/AP/NTB
Helt i det skjulte har Trump-ansatte tatt kontakt med Biden-leiren for å hjelpe til i forberedelsene på å ta over Det hvite hus, som her er pyntet i all sin prakt før Donald Trumps tale da Amy Coney Barrett ble tatt i ed som høyesterettsdommer. Foto: Alex Brandon/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En håndfull ansatte og tidligere ansatte har i ren frustrasjon over at Donald Trump nekter å erkjenne valgnederlaget, tatt saken i egne hender. De har opprettet kontakt med Biden-leiren, for å sikre en god maktoverføring, ifølge CNN.

– Det er ikke noe vi ville ha fått problemer for. Det er bare et tilbud om å hjelpe til. De vet hva vi mener, og hva vi kan og ikke kan si og gjøre, sier en Trump-ansatt til CNN.

Biden-leiren bekrefter at de er blitt kontaktet, men understreker at en overgangsperiode er avhengig av mer enn kontakt under bordet.

Den vil ikke kunne komme i gang før det føderale organet GSA erklærer en vinner. Vanligvis skjer ikke det før den tapende kandidaten har erkjent nederlag.

Det ser det ikke ut til at Trump vil gjøre med det første. Trump-leiren fortsetter nemlig sin kamp mot valgresultatet, men møter lite støtte for sine påstander i rettsvesenet.

Omstridt omtelling i gang

Onsdag ble det imidlertid satt i gang en omtelling i de to største fylkene i Wisconsin som Biden vant. Trump-kampanjen har punget ut 3 millioner dollar for omtellingen, og hevder fylkene var åsted for «de verste uregelmessighetene», uten at det er lagt fram bevis for dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer