CNN: Russisk skip med stjålet korn avvist i flere havner

Et russisk skip med korn stjålet i Ukraina er blitt avvist i flere havner i Middelhavet, ifølge CNN. Kornet kan nå ha blitt lastet over i nytt skip.

Et satellittbilde fra Planet Labs PBC viser det russiske skipet ved havnen Latakia i Syria 10. mars. Bildene er analysert av nyhetsbyrået AP. Foto: Planet Labs PBC via AP.
Et satellittbilde fra Planet Labs PBC viser det russiske skipet ved havnen Latakia i Syria 10. mars. Bildene er analysert av nyhetsbyrået AP. Foto: Planet Labs PBC via AP. Vis mer
Publisert

Den amerikanske TV-kanalen har identifisert skipet som «Matros Pozynich». Det er ett av tre skip som er involvert i handel med stjålet korn, ifølge ukrainske tjenestemenn.

I slutten av april ankret skipet opp utenfor Krim og slo av radiomottakeren. Dagen etter ble det, ifølge satellittbilder og bilder tatt på bakken, sett i havna ved byen Sevastopol.

Ifølge CNN dro skipet videre mot Alexandria i Egypt med nærmere 30.000 tonn ukrainsk korn. Ukrainske myndigheter varslet Egypt og sa at kornet var stjålet, noe som førte til at skipet måtte snu. Det samme skjedde da det prøvde å legge til kai i Beirut.

Kanalen skriver at skipet i det siste har ligget til kai i Latakia i Syria, men ifølge skipsovervåkingstjenesten Marinetraffic har skipet forlatt denne kaia og satt kursen mot Krim igjen.

Sjefredaktør Mikhail Voytenko for nettstedet Maritime Bulletin hevder at kornet ble lastet over på et nytt skip i Latakia som et skalkeskjul.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer