CNN: Forslag om riksrettstiltale mot Trump klart

En resolusjon med forslag om å stille president Donald Trump for riksrett er lagt fram for Representantenes hus, som stemmer over det senere i uken, ifølge CNN.

(Foto: AFP/NTB)
(Foto: AFP/NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forslaget fra Demokratene skal legges fram når Representantenes hus formelt åpner sitt møte mandag klokken 11 i Washington, melder CNN. Det er klokken 17 norsk tid. I forslaget anklages presidenten for å ha oppildnet til opprør mot staten, skrev CNN-reporter Lauren Fox på Twitter kort tid før nyhetskanalen publiserte saken.

Hun sier Representantenes hus skal stemme over forslaget senere i uken. Et endelig tidspunkt er ikke fastsatt, men det blir trolig onsdag.

Ber Pence bruke grunnloven

Parallelt med riksrettstiltalen har Husets leder Nancy Pelosi sagt at hun vil be visepresident Mike Pence erklære Trump uskikket. Det kan gjøres med det 25. grunnlovstillegget, men det er aldri tidligere brukt for det som i praksis vil være å avsette en president: Dersom Pence og halve regjeringen mener Trump ikke kan gjøre jobben, overtar visepresidenten makten de siste dagene fram til Joe Bidens innsettelse onsdag neste uke.

Beskjeden fra Pelosi til Pence er klar: Avsett Trump, ellers gjør vi det.

Dersom Trump blir tiltalt, blir han den første presidenten som stilles for riksrett to ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer