CNN: Biden prøver å unngå riksrett mot Trump

Påtroppende president Joe Bidens rådgivere prøver å finne en måte Donald Trump kan sanksjoneres på uten at han stilles for riksrett.

Joe Biden kan få et problem dersom Demokratene i Kongressen går videre med riksrettsforslaget, mot Republikanernes ønsker. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Joe Biden kan få et problem dersom Demokratene i Kongressen går videre med riksrettsforslaget, mot Republikanernes ønsker. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Grunnen er at en riksrettssak i Senatet kan forsinke presidentens ministernominasjoner og annet viktig arbeid, deriblant en stor økonomisk krisepakke som Biden planlegger å innføre.

Utad sier Biden at det er opp til Kongressen å beslutte hvordan Trump skal sanksjoneres for sin rolle i det voldelige angrepet på kongressbygningen onsdag, men ifølge CNN jobber hans rådgivere med speaker Nancy Pelosi og andre ledende demokrater for å finne en annen utvei enn riksrett.

Tidligere søndag ble det blant annet luftet at Representantenes hus, som står for tiltalen, kan utsette å sende saken videre til Senatet, som fører rettssaken, fram til Biden har fått regjeringen sin på plass og vedtatt en økonomisk krisepakke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer