Clinton: Lewinsky-affæren hjalp med å kontrollere angst

USAs ekspresident Bill Clinton sier at hans seksuelle forhold til den tidligere Det hvite hus-praktikanten Monica Lewinsky hjalp ham med å kontrollere angst.

USAs tidligere president Bill Clinton forklarer affæren med Monica Lewinsky med at det hjalp ham å kontrollere angst. Foto: eatforum.org / NTB scanpix/Ap.
USAs tidligere president Bill Clinton forklarer affæren med Monica Lewinsky med at det hjalp ham å kontrollere angst. Foto: eatforum.org / NTB scanpix/Ap. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en serie på fire episoder på den amerikanske strømmetjenesten Hulu, sier Clinton at hans affære med Lewinsky var en måte «å kontrollere min angst» på, og at han følte seg forferdelig for at affæren i ettertid har satt så stort preg på Lewinskys liv.

– Det jeg gjorde var grusomt. Vi har alle med oss bagasje i livet og noen ganger gjør vi ting vi ikke burde gjøre, sier 73-åringen.

Han beskriver hvordan den to år lange affæren som startet i 1995, var motivert av press, skuffelser og frykt utløst av mange år med angst.

I serien er Bill og Hillary Clinton blitt intervjuet hver for seg om hva de husker fra tiden i Det hvite hus. Serien går under havnet «Hillary» og handler i hovedsak om den tidligere førstedamens liv.

Bill Clintons forhold til Lewinsky og hans påfølgende avvising av at det fant sted, førte til at han ble stilt for riksrett i desember 1998. Han ble frikjent to måneder senere.

Hillary Clinton sier at hun følte seg «ødelagt og personlig såret» da ektemannen fortalte henne om affæren. I serien snakker de også om hvordan Hillary ba ham om å fortelle datteren Chelsea om saken før den nådde nyhetene.

– Så jeg gjorde det, og det var grusomt. Det jeg gjorde var galt. Jeg hater å ha såret henne, legger USAs 42. president til.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer