Christiansen tok kruttsterkt VM-sølv i Melbourne

Svømmeren Henrik Christiansen er i storform og sikret sin andre VM-medalje i Melbourne da han svømte inn til sølv på 800 meter fri lørdag.

Henrik Christiansen tok VM-sølv på 800 meter fri i Melbourne. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
Henrik Christiansen tok VM-sølv på 800 meter fri i Melbourne. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB Vis mer
Publisert

Christiansen klokket inn på tiden 7.31,48, bare 1,49 sekunder bak den italienske gullvinneren Gregorio Paltrinieri. Franske Logan Fontaine tok bronsen.

26-årige Christiansen tok VM-bronse på favorittdistansen 1500 meter fri tirsdag.

Romerikingen har hatt noen tunge sesonger etter ikke å ha fått trent skikkelig i løpet av to år med koronapandemi. Tokyo-OL ble en stor skuffelse for svømmeren fra Rælingen.

Jon Jøntvedt var også i aksjon på samme distanse som Christiansen. Han endte til slutt på 18.-plass med tiden 7.55,93.

Silje Slyngstadli fikk en meget tung dag i kortbanebassenget i Melbourne lørdag. Bergenseren endte på den sure 5.-plassen i det femte kvalifiseringsheatet på 50 meter bryst, bare tre skarve hundredeler bak 4.-plassen. Det er de fire beste som går videre til semifinalen fra hvert heat.

Christoffer Tofte Haarsaker fikk heller ingen drømmedag da han endte sist av de sju startende i det åttende heatet på samme øvelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer