Chris Wallace, mannen Trump og Biden frykter

Over 80 millioner amerikanere ventes å følge debatten mellom president Donald Trump og utfordreren Joe Biden. Begge frykter de utspørreren Chris Wallace.

Chris Wallace i Fox News er kjent som en hardtslående journalist. Donald Trump og Joe Biden vil derfor neppe slippe lett unna når de møtes til sin første presidentdebatt, ledet av Wallace. Foto: AP / NTB
Chris Wallace i Fox News er kjent som en hardtslående journalist. Donald Trump og Joe Biden vil derfor neppe slippe lett unna når de møtes til sin første presidentdebatt, ledet av Wallace. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

72 år gamle Chris Wallace er en veteran i faget og kjent som en uredd journalist. Som sønn av Mike Wallace, som var med på å grunnlegge CBS-programmet «60-minutes» og som i 40 år leverte hardtslående reportasjer i, var det få som ble overrasket over karrierevalget.

Faren sin møtte han imidlertid først som 14-åring, men stefaren Bill Leonard var heller ingen hvem som helst. Han var i en periode president i CBS og lot Chris Wallace få prøve seg alt som 16-åring, først som assistent for legenden Walter Cronkite under Republikanernes landsmøte i 1964.

Aggressiv og ambisiøs

Etter studier ved Harvard, der Wallace var aktiv i universitetets radiostasjon WHRB og ved en anledning ble arrestert under en demonstrasjon og sendte direkte fra fengselet, takket han nei til en plass ved Yale Law School og begynte i stedet som journalist i avisa Boston Globe.

Redaktøren beskrev ham som «aggressiv og ambisiøs», men det gikk ikke lang tid før Wallace var tilbake på TV-skjermen.

Veien gikk først til CBS-eide WBBM-TV, før han i 1975 gikk over til konkurrenten NBC. Der ble han værende i 14 år, blant annet som ankermann i NBC Nightly News. Han var også korrespondent i Det hvite hus der han ikke vek unna for å stille daværende president Ronald Reagan til veggs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer