(Foto: Luis Hidalgo/AP Photo/NTB scanpix)
(Foto: Luis Hidalgo/AP Photo/NTB scanpix) Vis mer

Chiles president ber om unnskyldning

Chiles president Sebastián Piñera ber om unnskyldning for ikke å ha forutsett utbruddet av uroen i landet og foreslår tiltak for å utjevne ulikhetene.

Publisert

– Jeg kjenner igjen denne mangelen på innsikt og beklager til mine landsmenn, sa Piñera i en tale fra presidentpalasset i Santiago tirsdag.

Til sammen 15 personer har mistet livet under demonstrasjonene som de siste dagene har preget Chile. Det opplyste myndighetene tirsdag. Mer enn 2.600 personer er pågrepet i de voldelige opptøyene.

Uroen tok til lørdag og startet etter at myndighetene besluttet å øke prisen på metrobilletter. Frustrasjonen har senere blitt rettet mot president Sebastián Piñera og hæren.

Tirsdag ble det holdt et krisetoppmøte mellom Piñeras koalisjonsregjering og folkevalgte for å takle ulikhetene som har gitt grobunn for protestene.

En tiltakspakke tar sikte på å dempe den sosiale uroen og opptøyene. Presidenten foreslår å øke grunnpensjonen med 20 prosent, fryse prisen på strøm og at staten skal betale for kostbar medisinsk behandling.

– Vi har mottatt med ydmykhet og klarhet budskapet chilenerne har sendt oss, sa Piñera.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.