Chiles president ber om unnskyldning

Chiles president Sebastián Piñera ber om unnskyldning for ikke å ha forutsett utbruddet av uroen i landet og foreslår tiltak for å utjevne ulikhetene.

(Foto: Luis Hidalgo/AP Photo/NTB scanpix)
(Foto: Luis Hidalgo/AP Photo/NTB scanpix) Vis mer
Publisert

– Jeg kjenner igjen denne mangelen på innsikt og beklager til mine landsmenn, sa Piñera i en tale fra presidentpalasset i Santiago tirsdag.

Til sammen 15 personer har mistet livet under demonstrasjonene som de siste dagene har preget Chile. Det opplyste myndighetene tirsdag. Mer enn 2.600 personer er pågrepet i de voldelige opptøyene.

Uroen tok til lørdag og startet etter at myndighetene besluttet å øke prisen på metrobilletter. Frustrasjonen har senere blitt rettet mot president Sebastián Piñera og hæren.

Tirsdag ble det holdt et krisetoppmøte mellom Piñeras koalisjonsregjering og folkevalgte for å takle ulikhetene som har gitt grobunn for protestene.

En tiltakspakke tar sikte på å dempe den sosiale uroen og opptøyene. Presidenten foreslår å øke grunnpensjonen med 20 prosent, fryse prisen på strøm og at staten skal betale for kostbar medisinsk behandling.

– Vi har mottatt med ydmykhet og klarhet budskapet chilenerne har sendt oss, sa Piñera.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer